Tak zde přikládám mé hodnocení, můžete se jím inspirovat.
Ikony aplikace - 1/1
Co se týče ikon aplikace, líbí se mi, že se různě mění, takže v tomto problém nevidím, za to žádný bod strhnout nemůžu.
Dostupnost - 1/2 (1 za dostupnost v zemích, 1 za dostupnost na zařízení)
U nás i na Slovensku je to dostupné, což je +, že nezapomněli třeba na Slováky. Bod jim ale nejspíš strhnu za to, že to není na mobilní zařízení a tablety od tvůrců Windows a celkově na jiných zařízení než na mobilních a tabletech. Ocenil bych oficiální verzi pro PC a jelikož to dělají přes unity, šlo by to i v X boxu atd....
Podpora - 1/1
Podporu jsem využil jenom jedenkrát a to při problém ohledně jména. I z doslechu to vypadá, že je celkem dobrá, proto ji hodnotím pozitivně a z mého pohledu ji nic vytknout nemůžu.
Komunikace s lidmi - 1/1
Myslím si, že oproti obyčejnému Club Penguin je komunikace výrazně lepší (i když v tomto příspěvku bych moc neměl srovnávat, na to bude popř. jiný). Moderátoři na twitteru odpovídají lidem na dotazy, dávají jim např. to se mi líbí, pokud se jich hráči zeptají, jestli budou na CPI třeba pufflové. Dále zde dávají obrázky, odpovídají na nápady...
Oficiální web CPI -1/2 (1 za vzhled webu a 1 za funkčnost)
Jejich web jsem já osobně využil zatím pouze k čtení nových informací, ale musím jim zkritizovat videopřehrávač. protože ten je dle mě otřesný. Míchají se mi tam různé barvy (fialová, zelená) a zrní to jak nějaká stará televize. Proto si radši pouštím jejich oficiální videa na Youtube, bohudík, že je to i tam.
Grafika hry - 1/1
Grafika se mi zdá pěkná, líbí se mi, že je Club Penguin Island ve 3D verzi a že je to pěkně animované. Hodnotím grafiku pozitivně.
Načítací zprávy - 1/1
Zatím jsem si jich moc nepovšiml, ale něco o nich vím. Brzy je možná půjdu i přeložit, z mého hlediska se mi líbí různé tipy, které v nich jsou. Také stojí za povšimnutí různé fórky a tajnosti, které se v nich nacházejí.
Denní výzvy - 2/3 (1 bod za výzvy tetičky, jeden bod za výzvy kapitána, 1 bod za náročnost)
Ještě jsem pořádně nepochopil, jak to přesně funguje, jelikož jako nečlen mám třeba k dispozici o jednu výzvu navíc než jiný nečlen ? . Takže toto nechápu, jinak se mi líbí, že jsou komunitní i osobní. Doufám, že v budoucnu budou i jiné než jen od tety Arcticové a kapitána Rockhoppera. Jinak někdy mi přijdou lehké, ocenil bych i nějaké těžší.
Vzhled maskotů, jejich dobrodružství - 1/1 (jinak by mohlo jít 0-2/2, ale já ještě dobrodružství nezkusil)
K tomuto se moc vyjádřit nemůžu, jelikož dobrodružství jsem ještě nezkoušel. Jenom ohodnotím vzhled. Přijde mi, že vypadají podstatně jinak než na obyčejném Club Penguin, ale např. teta Arcticová omládla a kapitán Rockhopper vypadá možná strašidelněji než dříve. Každopádně oba dva jsou propracovaní.
Lokace - 3/3 (zatím jsou celkem 3)
Lokace mi zatím přijdou poněkud zajímavě zpracovány, líbí se mi na nich, že jsou velké, je v nich několik zajímavých prvků i ke sbírání, plnění výzev či dobrodružství. Také je dobré, že se budou měnit podle miniakcí.
Promenáda - této místnosti zatím nemám co vytknout.
Pláž - to samé.
Podmořské jeskyně - také.
Designer - 0/0 (Vy si tam můžete dát kolik chcete z kolika)
Toto jsem zatím nezkoušel.
Párty potřeby - 0/0 (Vy si tam můžete dát kolik chcete z kolika)
Jídlo - 0/0 (Vy si tam můžete dát kolik chcete z kolika)
Vybavení - 0/0 (Vy si tam můžete dát kolik chcete z kolika)
Vydělávání mincí - 2/4 (1 za motivaci, 1 za sbírání mincí, 1 za vyměňování sebraných věcí, 1 za denní úkoly)
Jako nečlen nemám motivaci k vydělávání, za to strhávám 1 bod. Jinak vydělávám zatím pouze sbíráním mincí + vyměňováním sebraných věcí + denními úkoly (návod a tipy na vydělávání sepíši brzy). Jinak jsem s vyděláváním spokojen, i když... ještě strhnu bod za ty mince, jelikož to mi moc nepřidá.
Sbírání předmětů - 6/8 (1 za motivaci, 1 za mušle, 1 za konfetové květiny, 1 za mořské řasy, 1 za kokosy, 1 za krystaly, 1 za mořské houby, 1 za perly)
Motivaci ke sbírání nemám, jelikož nemám motivaci k penězům. Mušle sbírám, když procházím přes pláž, za to dávám bod. Konfetové květiny a kokosy při denním úkolu, je dobré, že se využili i tam. Mořské řasy, na ty narazím při plavání či denním úkolu, takže také můžu dát bod, krystaly moc nesbírám, ale líbí se mi, jak se k nim dá těžce dostat. Mořské houby, ty nesbírám téměř vůbec, takže nemůžu dát bod a perly... dám bod za provedení, ale je někdy je fakt těžké to je sebrat ? .
Rybaření - 0/0 (Vy si tam můžete dát kolik chcete z kolika)
Nové úrovně - 1/3 (1 za motivaci, 1 za náročnost, 1 za odměny, 1 za členství)
Jako nečlen nemám zase vůbec motivaci získávat nové úrovně, náročnost mi přijde těžká, ale vůči členům je to trochu nefér. Odměny nemůžu hodnotit, jsem nečlen.
Přátele - 3/3 (1 za seznam, 1 za možnost teleportování, 1 za připojování na servery)
Vše hodnotím kladně, seznam, možnost teleportace i automatické připojení za kamarádem.
Chat - 4/4 (filtr, již vytvořené fráze, smajlíci - dostupnost, vzhled a unikátnost)
S filtrem jsem spokojen, jen škoda, že nefunguje i čeština. Co se týká již vytvořených frází, líbí se mi, že mají i animace. A smajlíci, mám jenom základní, takže vzhled pěkný, dostupnost se mi nelíbí kvůli členství, ale líbí se mi, že někteří mají i unikátní smajlíky (beta verze).
Nečlenství - 1 z 13 (motivace hrát, denní výzvy, dobrodružství, speciální lokace, designer, párty potřeby, jídlo, vybavení, vydělávání mincí, rybaření, nové úrovně, smajlíci)
Jde se hodnotit nečleny. Denní výzvy, s tím většinou souhlasím, ale občas mají členové 3 a my nečleni jenom 1 úkol ? . Dobrodružství je jenom pro členy, takže za to bod musím odebrat. Speciální lokace taktéž, designer taktéž, párty potřeby, jídlo, vybavení, motivace k vydělávání peněz, rybaření, motivace k získávání úrovní.... Ani za ty smajlíky bod nemůžu dát, když jich mají členové o tolik zvlášť za ty úrovně atd...
Členství - 0/0
Ještě jsem člen nebyl, takže nemohu hodnotit.
Miniakce - 0/0
Bohužel ještě žádná nebyla ? .
Chyby - 3/4 (3 za celkový pohled na chyby, 1 za zajímavé chyby)
Musím strhnout 1 bod za ne moc chyb, jinak se mi líbí, že jsou zde i chyby, kterých se dá pozitivně "využít".
Celkem hodnotím 33 z 55 bodů.
Toť mé hodnocení, můžete se k němu také vyjádřit, třeba mě přesvědčíte ke změně nějakého názoru.