Po roce a půl přišla zpráva, kterou většina skalních fanoušků Clubu Penguin očekávala v podstatě od spuštění Club Penguin Island. Hra po roce a půl vývoje končí, informaci dnes studio Disney potvrdilo na oficiálním blogu, kde se mimo jiné dočtete následující:
Všem fanouškům Clubu Penguin:
Neříká se nám to snadno, ale po třinácti neuvěřitelných letech Club Penguin na konci tohoto roku skončí. V nadcházejících týdnech hráčům pomocí novinek ve hře a zpráv zde na blogu poskytneme všechny potřebné informace.
Díky vám byl Club Penguin nečím víc než pouhou hrou. Stala se z něj celosvětová komunita lidí, kde jsme se všichni mohli potkávat a projevovat se. V době, kdy hry přicházejí a odcházejí v řádu pouhých měsíců, se z Clubu Penguin stala jedna z nejdéle běžících dětských her s více než 200 miliony registrovaných uživatelů. Hráči po celém světě projevovali své zapálení do hry tím, že adoptovali 25 milionů pufflů a vytvořili přes 200 tisíc videí.
Když jsme před rokem a půl Club Penguin nahradili Club Penguin Island, kladli jsme si za cíl vytvořit toho nejlepšího mobilního nástupce původní hry. Od prvního dne vývoje, byli všichni tady v Disney do Club Penguin Island opravdu zapálení, ale nastal čas tuhle párty ukončit.
Z celého srdce vám děkujeme za vaši neutuchající oddanost Clubu Penguin i Club Penguin Island a děkujeme za to, že jste se stali členy naší rodiny. Jsme vděční, že jsme s vámi tuto naši cestu mohli sdílet. Těšíme se, až vám budeme moci na všech platformách přinést nová dobrodružství s milovanými postavami společnosti Disney.
Nadále prosím sledujte tento blog, kde se později dozvíte další informace, a jako vždy – Kolébejte se.
Ke konci hry se samozřejmě na Twitteru začali vyjadřovat i lidé, kteří na původním CP roky pracovali, například Screenhog.
Club Penguin byl tou nejlepší prací, jakou jsem kdy měl. Prožil jsem několik zlatých let, kdy byl dokonce i stres konstruktivní a vzrušující a byl jsem součástí něčeho úžasného. Mrzí mě, že nadobro končí.
Ke konci hry se vyjádřil také jeden z dlouholetých manažerů Chris Gliddon všem fanouškům hry známý pod přezdívkou Polo Field. Podle svých slov plánuje odkaz Clubu Penguin navždy zachovat prostřednictvím knihy, kde by popsal zákulisí vývoje ostrova. Zároveň plánuje vytvořit dokumentární film, nejspíše něco na způsob krátkého dokumentu New Horizons, jehož pokračování jsme se nikdy nedočkali.
Zároveň zmiňuje, že si rád stanovuje nereálné cíle, a tak by chtěl vytvořit hru podobnou CP. Akorát v ní údajně nebudou figurovat tučňáci.
Za čtvrté – Popřejte spolu se mnou všem tučňákům hodně štěstí na jejich budoucích dobrodružstvích. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že potkám a budu pracovat s tak neuvěřitelně talentovanou skupinou lidí.
V neposlední řadě žádá všechny bývalé i současné hráče o vyplnění krátkého dotazníku, kde se mají hráči mimo jiné podělit o nejlepší vzpomínku spojenou s CP. Z jednotlivých odpovědí poté seskládá příspěvek na svém blogu.
Co na definitivní konec Clubu Penguin říkáte? Jaká je vaše nejoblíbenější vzpomínka?